Teamontwikkeling

Ik ga met het team en het betreffende thema aan de slag met behulp van diverse actieve werkvormen. Het doel is dat het team gaat samenwerken en verbinden, zodat er interactie, maar vooral ook actie ontstaat en bovenal werkplezier. Ik faciliteer en stimuleer. Als mijn opdracht voorbij is moeten de teams het zelf kunnen.

OP WEG NAAR EEN KRACHTIGE ORGANISATIE

Het doel is dat het team gaat samenwerken en verbinden, zodat er interactie, maar vooral ook actie ontstaat en bovenal werkplezier.

Ik bied een goed doordacht programma om een duurzame gedragsverandering te bewerkstelligen. Ik breng verandering, inzicht, beweging, kennis, ervaring, interactie, plezier en enthousiasme.

Omdat iedere organisatie en vraag verschilt werk ik altijd op maat. Ik zie snel wat er goed gaat en waar de knelpunten zitten en maak creatief gebruik van de verschillende handvatten en werkvormen uit mijn eigen “gereedschapskist” die ik heb opgebouwd met mijn jarenlange ervaring.

Hoe doe ik dat?
Voordat ik begin gaan we in gesprek om de hulpvraag helder te krijgen en het thema vast te stellen. Je kunt hierbij denken aan:

  • Hoe kunnen we ons werkplezier vergroten?
  • Hoe kunnen we ons communicatie verbeteren?
  • Hoe kunnen we beter gaan samenwerken?
  • Hoe kunnen we beter service verlenen?
  • Hoe kunnen we de werkdruk verlagen?
  • Hoe kunnen we onze resultaten verbeteren?

Om de hulpvraag nog scherper te krijgen kunnen we een organisatiescan uitvoeren. De organisatiescan geeft inzicht in het huidige beleid en toekomstige knel- en verbeterpunten. De uitkomst van de scan is een overzichtelijk ontwikkelplan.

Als de hulpvraag duidelijk is ga ik met het team en het betreffende thema aan de slag met behulp van diverse actieve werkvormen. Dit zijn meestal een 3-tal sessies die bij voorkeur om de 14 dagen zijn gepland. Het team gaat dan tussentijds zelf al aan de slag. Na de geplande sessies plan ik altijd een evaluatie in en bepalen we het vervolg.

Het uiteindelijke doel is dat het team gaat samenwerken en verbinden, zodat er interactie, maar vooral ook actie ontstaat. Ik faciliteer en stimuleer dit proces. Uiteindelijk moet de gewenste verandering beklijven en moet je als organisatie zelf verder kunnen, ook lang nadat mijn opdracht voorbij is.

Wil je weten wat ik voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Kennismaken?

Ik voel in gesprekken en sessies razendsnel aan wat er goed gaat en waar knelpunten zitten.

Door mijn jarenlange ervaring heb ik veel organisaties en mensen mogen begeleiden met hun verandervraagstuk. Die ervaring heb ik gecombineerd in mijn werkmethode die ik flexibel kan aanpassen aan verschillende organisaties en vraagstukken.

Mijn eigen talent is mijn hoogsensitiviteit, hiermee voel ik in gesprekken en sessies razendsnel aan wat er goed gaat en waar knelpunten zitten. Ik ben niet bang om de vinger op de zere plek te leggen, maar altijd op een constructieve en positieve manier. Mijn kracht is het bewust maken en het geven van inzicht.

Een veranderproces gaat stap voor stap. Dit is altijd maatwerk, aangezien geen bedrijf of vraag hetzelfde is. Daarom werk ik ook niet volgens 'het boekje', maar ben ik creatief, zoeken we samen naar een passende aanpak en vind ik het leuk om ook eens buiten de lijntjes te kleuren.

Ik breng verandering, inzicht, beweging, kennis, ervaring, interactie, plezier en enthousiasme.

Jacht- en Scheepswerf Gouwerok

De training was erg leuk en afwisselend opgezet. Er was alle ruimte voor onze eigen inbreng en het verkennen van zijpaden zonder dat de rode draad uit het oog verloren werd. Ook voor de mensen die niet eerder een dergelijke training gevolgd hadden was het programma zeer toegankelijk en praktijk gericht. Ieder kwam tot nieuwe inzichten.

Marloes is erg vriendelijk en zoekt naar de positieve kanten van mensen. Dit zorgt voor een prettige en opbouwende sfeer

Esther Gouwerok