Salco is een familiebedrijf met ca. 100 medewerkers. Nationaal en internationaal zijn zij technisch specialist in het maken van bedrijfsdeuren. Bij aanvang ben ik gevraagd om een van de leidinggevenden te coachen.

Individuele coaching leidinggevende

Bij aanvang ben ik gevraagd om een van de leidinggevenden te coachen.

De betreffende leidinggevende wilde graag ontwikkelen in zijn rol. Er waren diverse leidinggevenden hem voor gegaan, waardoor het team enigszins was beschadigd. Daarnaast was er achterstallig onderhoud op de afdeling m.b.t. het aanbrengen van structuur, uniforme werkwijze, communicatie, onderlinge samenwerking en ontwikkeling van de medewerkers.

Tijdens individuele (wandel)sessies heb ik hem inzicht gegeven in zichzelf, zijn team en handvatten gegeven om zich te ontwikkelen in zijn rol als leidinggevende.

Organisatiescan

Met behulp van mijn online tool en individuele gesprekken met de medewerkers heb ik inzicht gegeven in de toenmalige situatie, de kracht en knelpunten van de afdeling.

  Teamsessie

  Op basis van de uitkomst van de scan heb ik een teamsessie georganiseerd waarmee het team aan de slag is gegaan met de door hun genoemde aandachtspunten. In 1,5 uur zijn de teamleden d.m.v. leuke werkvormen actief met de verschillende onderwerpen aan het werk gegaan. Het resultaat was een concreet actieplan waarmee het team zelf met de verkregen inzichten verder kon.

  Resultaat

  Resultaat van bovenstaande traject is dat de leidinggevende krachtiger is geworden in zijn rol en daarbij zijn team heeft betrokken en versterkt. De teamleden hebben zicht gekregen op hun rol en de daar bijbehorende taken en verantwoordelijkheden. Gezamenlijk hebben ze oplossingen bedacht voor de knelpunten binnen de afdeling. Daarnaast zijn afdeling overschrijdende items inzichtelijk geworden en onder de aandacht gebracht bij directie.

  Dit alles heeft geleid tot een betere samenwerking, meer werkplezier en zijn ze een fijn team geworden, ook voor nieuwe collega’s.

  Wat was de kracht van Marloes/mij:

  • Marloes heeft ons inzicht gegeven waarin wij als team sterk in zijn
  • Ze heeft ons laten zien hoe we bepaalde knelpunten zelf konden aanpakken
  • We werken nu beter samen
  • Ons periodiek overleg is effectiever geworden
  • We werken prettiger
  • De werkdruk is afgenomen
  • De sfeer op de afdeling is verbeterd

  Tebunus Tube Bending

  Tebunus Tube Bending BV is een bedrijf met ca. 20 medewerkers. Tebunus in het Noord-Hollandse Ursem is een specialist in het buigen van buizen in alle buigbare materialen.

  Salco

  Salco is een familiebedrijf met ca. 100 medewerkers. Nationaal en internationaal zijn zij technisch specialist in het maken van bedrijfsdeuren. Bij aanvang ben ik gevraagd om een van de leidinggevenden te coachen.

  ProFood

  ProFood is een bedrijf met ca. 40 medewerkers. ProFood levert, beheert en onderhoudt koffiemachines en automaten voor dranken, snoep, tussendoortjes en snacks voor bedrijven, instellingen en scholen. Naast ProFood hebben zij ook dochteronderneming Bruijns Koffie (koffieleverancier).

  Seed Processing Holland

  Seed Processing Holland is een bedrijf met ca.75 medewerkers. Seed Processing Holland is specialist in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige machines voor de wereldwijde zaadverwerkende industrie.

  Zelfstandig Ondernemer

  De betreffende ondernemer heeft mij gevraagd om haar te coachen. Haar hulpvraag was dat ze voor haar gevoel een (te) volle agenda had.

  Ik voel in gesprekken en sessies razendsnel aan wat er goed gaat en waar knelpunten zitten.

  Door mijn jarenlange ervaring heb ik veel organisaties en mensen mogen begeleiden met hun verandervraagstuk. Die ervaring heb ik gecombineerd in mijn werkmethode die ik flexibel kan aanpassen aan verschillende organisaties en vraagstukken.

  Mijn eigen talent is mijn hoogsensitiviteit, hiermee voel ik in gesprekken en sessies razendsnel aan wat er goed gaat en waar knelpunten zitten. Ik ben niet bang om de vinger op de zere plek te leggen, maar altijd op een constructieve en positieve manier. Mijn kracht is het bewust maken en het geven van inzicht.

  Een veranderproces gaat stap voor stap. Dit is altijd maatwerk, aangezien geen bedrijf of vraag hetzelfde is. Daarom werk ik ook niet volgens 'het boekje', maar ben ik creatief, zoeken we samen naar een passende aanpak en vind ik het leuk om ook eens buiten de lijntjes te kleuren.

  Ik breng verandering, inzicht, beweging, kennis, ervaring, interactie, plezier en enthousiasme.

  Jacht- en Scheepswerf Gouwerok

  De training was erg leuk en afwisselend opgezet. Er was alle ruimte voor onze eigen inbreng en het verkennen van zijpaden zonder dat de rode draad uit het oog verloren werd. Ook voor de mensen die niet eerder een dergelijke training gevolgd hadden was het programma zeer toegankelijk en praktijk gericht. Ieder kwam tot nieuwe inzichten.

  Marloes is erg vriendelijk en zoekt naar de positieve kanten van mensen. Dit zorgt voor een prettige en opbouwende sfeer

  Esther Gouwerok