Tebunus Tube Bending BV is een bedrijf met ca. 20 medewerkers. Tebunus in het Noord-Hollandse Ursem is een specialist in het buigen van buizen in alle buigbare materialen.

Organisatiescan

Met behulp van mijn online tool en individuele gesprekken met het leidinggevende team heb ik inzicht gegeven in de toenmalige situatie, de kracht en verbeterpunten van het bedrijf.

Teamsessies met het leidinggevende team

We zijn gestart met de uitkomst van de scan. Hier zijn concrete aandachtspunten uitgehaald om direct mee aan de slag te gaan.

Vervolgens hebben we een teamsessie gehouden om de verschillende taken en verantwoordelijkheden in kaart te brengen en inzichtelijk gemaakt wat wel en niet meer wenselijk was in deze verdeling.

De sessie daarna heb ik inzichtelijk gemaakt wat eenieder zijn kwaliteiten zijn, de daarbij behorende valkuilen en gedragsvoorkeuren.

Het resultaat van deze teamsessies was het verkrijgen van meer begrip en inzicht in elkaar, het verbeteren van de onderlinge communicatie en samenwerking. Dit heeft geleid tot het herinrichten van de taakverdeling en functies.

Individuele coaching leidinggevenden

Naast de teamsessies heb ik de betreffende leidinggevenden begeleid in het ontwikkelen in hun (nieuwe) rol. Tijdens individuele (wandel)sessies heb ik hun inzicht gegeven in zichzelf, het team en handvatten gegeven om te ontwikkelen in de rol van leidinggevende.

Resultaat

Resultaat van bovenstaande traject is dat het werk prettiger én efficiënter verloopt. Het teamgevoel is versterkt en het werkplezier is vergroot.

De leidinggevenden zijn krachtiger geworden in hun (nieuwe) rol en stimuleren daarbij het team om ook te ontwikkelen in hun rol. Denk hierbij aan eigenaarschap en zelfstandigheid in hun functie.

Gezamenlijk hebben ze oplossingen bedacht voor de knelpunten binnen de het bedrijf. Er is meer structuur aangebracht, er wordt gewerkt aan efficiëntere werkwijze, betere communicatie en onderlinge samenwerking.

Wat is de kracht van Marloes:

  • Marloes heeft ons inzicht gegeven waarin wij als team sterk in zijn
  • Marloes voelt de behoefte van eenieder goed aan
  • Ze maakt bewust en geeft handvatten voor verbetering
  • Marloes geeft vertrouwen, waardoor iedereen haar zienswijze volgt
  • Ze geeft opbouwende kritiek waarmee je aan de slag kunt
  • Marloes laat duidelijk merken dat ze je begrijpt
  • Als er onderlinge verschillen zijn weet ze deze goed te benoemen en geeft tips hoe je hiermee om kunt gaan

Tebunus Tube Bending

Tebunus Tube Bending BV is een bedrijf met ca. 20 medewerkers. Tebunus in het Noord-Hollandse Ursem is een specialist in het buigen van buizen in alle buigbare materialen.

Salco

Salco is een familiebedrijf met ca. 100 medewerkers. Nationaal en internationaal zijn zij technisch specialist in het maken van bedrijfsdeuren. Bij aanvang ben ik gevraagd om een van de leidinggevenden te coachen.

ProFood

ProFood is een bedrijf met ca. 40 medewerkers. ProFood levert, beheert en onderhoudt koffiemachines en automaten voor dranken, snoep, tussendoortjes en snacks voor bedrijven, instellingen en scholen. Naast ProFood hebben zij ook dochteronderneming Bruijns Koffie (koffieleverancier).

Seed Processing Holland

Seed Processing Holland is een bedrijf met ca.75 medewerkers. Seed Processing Holland is specialist in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige machines voor de wereldwijde zaadverwerkende industrie.

Zelfstandig Ondernemer

De betreffende ondernemer heeft mij gevraagd om haar te coachen. Haar hulpvraag was dat ze voor haar gevoel een (te) volle agenda had.

Ik voel in gesprekken en sessies razendsnel aan wat er goed gaat en waar knelpunten zitten.

Door mijn jarenlange ervaring heb ik veel organisaties en mensen mogen begeleiden met hun verandervraagstuk. Die ervaring heb ik gecombineerd in mijn werkmethode die ik flexibel kan aanpassen aan verschillende organisaties en vraagstukken.

Mijn eigen talent is mijn hoogsensitiviteit, hiermee voel ik in gesprekken en sessies razendsnel aan wat er goed gaat en waar knelpunten zitten. Ik ben niet bang om de vinger op de zere plek te leggen, maar altijd op een constructieve en positieve manier. Mijn kracht is het bewust maken en het geven van inzicht.

Een veranderproces gaat stap voor stap. Dit is altijd maatwerk, aangezien geen bedrijf of vraag hetzelfde is. Daarom werk ik ook niet volgens 'het boekje', maar ben ik creatief, zoeken we samen naar een passende aanpak en vind ik het leuk om ook eens buiten de lijntjes te kleuren.

Ik breng verandering, inzicht, beweging, kennis, ervaring, interactie, plezier en enthousiasme.

Jacht- en Scheepswerf Gouwerok

De training was erg leuk en afwisselend opgezet. Er was alle ruimte voor onze eigen inbreng en het verkennen van zijpaden zonder dat de rode draad uit het oog verloren werd. Ook voor de mensen die niet eerder een dergelijke training gevolgd hadden was het programma zeer toegankelijk en praktijk gericht. Ieder kwam tot nieuwe inzichten.

Marloes is erg vriendelijk en zoekt naar de positieve kanten van mensen. Dit zorgt voor een prettige en opbouwende sfeer

Esther Gouwerok