ProFood is een bedrijf met ca. 40 medewerkers. ProFood levert, beheert en onderhoudt koffiemachines en automaten voor dranken, snoep, tussendoortjes en snacks voor bedrijven, instellingen en scholen. Naast ProFood hebben zij ook dochteronderneming Bruijns Koffie (koffieleverancier).

Organisatiescan

Bij ProFood werken de meeste medewerkers op locatie. Met behulp van een organisatiescan heb ik een inventarisatie gemaakt wat er bij de medewerkers op de diverse locaties speelt, wat gaat goed, wat kan beter en waar hebben zij behoefte aan. De resultaten hebben geleid tot een concreet actieplan.

Individuele coaching directie

De directie wil graag zijn leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen. Hij wil het beste uit zichzelf en zijn medewerkers halen.

Tijdens individuele (wandel)sessies geef ik hem inzicht in zichzelf, zijn team en handvatten om zich te ontwikkelen in zichzelf en in zijn rol als leidinggevende.

Teamsessie

Om het werkplezier en teamgevoel te versterken heb ik een aantal teamsessies georganiseerd waarmee het team, met de door hun genoemde aandachtspunten, aan de slag is gegaan. In 1,5 uur gaan de teamleden d.m.v. leuke werkvormen actief met de verschillende onderwerpen aan het werk. Het resultaat is dat het team met de verkregen inzichten zelf verder kan.

Resultaat

Resultaat van bovenstaande traject is dat de leidinggevende krachtiger is geworden in zijn rol en daarbij zijn team betrekt en versterkt. De teamleden hebben zicht gekregen op hun rol en de daar bijbehorende taken en verantwoordelijkheden. Gezamenlijk bedenken ze oplossingen voor de knelpunten binnen het bedrijf.

Dit alles leidt tot een betere samenwerking, meer werkplezier en een nog fijner team.

Wat is de kracht van Marloes:

 • Marloes is een lieve warme vrouw die feilloos aanvoelt waar de problemen zitten
 • Dit weet zij op een professionele manier in kaart te brengen en draagt oplossingen aan zonder de persoonlijke kwaliteiten/eigenschappen van de medewerkers te verliezen, dit alles doet zij met een groot empathisch vermogen
 • Marloes geeft ons inzicht waarin wij als team en individu sterk in zijn
 • Hoe we ons kunnen ontwikkelen zowel persoonlijk als zakelijk
 • Hierdoor is het teamgevoel versterkt
 • En wordt het beste uit medewerkers gehaald
 • Ze laat ons zien hoe we bepaalde knelpunten zelf kunnen aanpakken
 • We werken beter samen
 • Ons periodiek overleg wordt effectiever
 • We werken prettiger
 • De werkdruk neemt af
 • De bedrijfsvoering wordt geoptimaliseerd

Tebunus Tube Bending

Tebunus Tube Bending BV is een bedrijf met ca. 20 medewerkers. Tebunus in het Noord-Hollandse Ursem is een specialist in het buigen van buizen in alle buigbare materialen.

Salco

Salco is een familiebedrijf met ca. 100 medewerkers. Nationaal en internationaal zijn zij technisch specialist in het maken van bedrijfsdeuren. Bij aanvang ben ik gevraagd om een van de leidinggevenden te coachen.

ProFood

ProFood is een bedrijf met ca. 40 medewerkers. ProFood levert, beheert en onderhoudt koffiemachines en automaten voor dranken, snoep, tussendoortjes en snacks voor bedrijven, instellingen en scholen. Naast ProFood hebben zij ook dochteronderneming Bruijns Koffie (koffieleverancier).

Seed Processing Holland

Seed Processing Holland is een bedrijf met ca.75 medewerkers. Seed Processing Holland is specialist in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige machines voor de wereldwijde zaadverwerkende industrie.

Zelfstandig Ondernemer

De betreffende ondernemer heeft mij gevraagd om haar te coachen. Haar hulpvraag was dat ze voor haar gevoel een (te) volle agenda had.

Ik voel in gesprekken en sessies razendsnel aan wat er goed gaat en waar knelpunten zitten.

Door mijn jarenlange ervaring heb ik veel organisaties en mensen mogen begeleiden met hun verandervraagstuk. Die ervaring heb ik gecombineerd in mijn werkmethode die ik flexibel kan aanpassen aan verschillende organisaties en vraagstukken.

Mijn eigen talent is mijn hoogsensitiviteit, hiermee voel ik in gesprekken en sessies razendsnel aan wat er goed gaat en waar knelpunten zitten. Ik ben niet bang om de vinger op de zere plek te leggen, maar altijd op een constructieve en positieve manier. Mijn kracht is het bewust maken en het geven van inzicht.

Een veranderproces gaat stap voor stap. Dit is altijd maatwerk, aangezien geen bedrijf of vraag hetzelfde is. Daarom werk ik ook niet volgens 'het boekje', maar ben ik creatief, zoeken we samen naar een passende aanpak en vind ik het leuk om ook eens buiten de lijntjes te kleuren.

Ik breng verandering, inzicht, beweging, kennis, ervaring, interactie, plezier en enthousiasme.

Jacht- en Scheepswerf Gouwerok

De training was erg leuk en afwisselend opgezet. Er was alle ruimte voor onze eigen inbreng en het verkennen van zijpaden zonder dat de rode draad uit het oog verloren werd. Ook voor de mensen die niet eerder een dergelijke training gevolgd hadden was het programma zeer toegankelijk en praktijk gericht. Ieder kwam tot nieuwe inzichten.

Marloes is erg vriendelijk en zoekt naar de positieve kanten van mensen. Dit zorgt voor een prettige en opbouwende sfeer

Esther Gouwerok